Ταχίνι 480 γρ Κριός Krios

650

Ταχίνι 480 γρ Κριός σουσάμι Έβρος χωριό Κριός

ΤΑΧΙΝΙ “KRIOS”
Το ταχίνι Κrios είναι ένα νέο προϊόν που παράγεται από αγνό σουσάμι τοπικής ποικιλίας (“Έβρος”) στο χωριό Κριός Ορεστιάδας. Η καλλιέργεια γίνεται σε ιδιόκτητα χωράφια, χωρίς την προσθήκη λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και οποιονδήποτε άλλων πρόσθετων. Τα κτήματα που παράγουν ένα μεγάλο ποσοστό της εγχώριας παραγωγής, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας πριν από δυο χρόνια και στο τέλος της φετινής χρονιάς αναμένεται να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση.
Το ταχίνι Krios περιέχει 35% περισσότερη πρωτεΐνη και 20% λιγότερα λιπαρά! Αυτό επιτυγχάνεται με τη συγκομιδή του σουσαμιού λίγο πριν την πλήρη ωρίμανση του. Αφού ψηθεί ελαφρώς το σουσάμι, στη συνέχεια πολτοποιείται με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, διατηρώντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος των βιταμινών και μετάλλων που περιέχονται στο σπόρο. Η μεταποίηση και συσκευασία γίνεται σε μονάδα στην Ορεστιάδα, η οποία κατέχει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά (HACCP, ISO)
Το ταχίνι Κrios είναι ένας δυνατός σύμμαχος στην διατήρηση της καλής υγείας με εξαιρετικά σημαντικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ευεξία και στην μακροζωία:
– Πρωτεϊνες υψηλής βιολογικής αξίας
– βιταμίνες B1, B2, E, νιασίνη
– Ω6 λιπαρά
– πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πράσινη σαλάτα με ταχίνι, γιαούρτι και παντζάρι
Υλικά
1 κούπα μαρούλι
1 κούπα σπανάκι
1 παντζάρι ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
2 κουτ, της σούπας μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το μαρούλι, το σπανάκι και το παντζάρι σε ένα μπωλ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε τη σως, την οποία στη συνέχεια περιχύνουμε στη σάλτσα, προσθέτοντας από πάνω μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
Επιδόρπιο γιαουρτιού με ταχίνι
Υλικά
200γρ. γιαούρτι
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 κουτ. της σούπας μέλι
1 μήλο σε ζαράκια
λίγη κανέλα