Περιγραφή
Είναι φρέσκο μαλακό τυρί που παρασκευάζεται αποκλειστικά στον νομό Χανίων της Κρήτης. Έχει απαλή κρεμώδη υφή και ελαφρά ξινή γεύση .Παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα.
Χρησιμοποιείται στον παραδοσιακό χανιώτικο ντάκο, στην σαλάτα και σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές όπως μπουρέκι, κρεατότουρτα και μπουγάτσα Χανίων.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ΑΝΑ 100G | ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ(30G) | |
---|---|---|
ΕΝΕΡΓΕΙΑ | 198Kcal/1829kj | 59.4Kcal/548.7kj |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 11g | 3.3g |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | g | 0g |
σάκχαρα | 2.3g | 0.69g |
ΟΛΙΚΑ ΛΙΠΑΡΑ | 16.3g | 4.89g |
κορεσμένα λιπαρά | 5.29g | 1.587g |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 0g | 0g |
ΑΛΑΤΙ | 1.4g | 0.42g |
ΝΑΤΡΙΟ | 0g | 0g |
ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ
ΜΑΛΑΚΟ
ΓΕΥΣΗ
ΒΟΥΤΥΡΩΔΗΣ ΥΠΟΞΙΝΗ