Ανθότυρο ξηρό Κρήτης

1080

* Τιμή κιλού

Ανθότυρος που έχει ωριμάσει με τον χρόνο και τη βοήθεια αλατιού, έχει σκληρύνει και χάσει υγρασία, έχει έντονη γεύση, κάπως αλμυρή πλούσιο άρωμα και καταναλώνεται ως τριμμένο πάνω σε μακαρόνια ή και σαν επιτραπέζιο τυρί.

Περιγραφή

Ο ξηρός ανθότυρος παρασκευάζεται όπως ο φρέσκος ανθοτύρος και με την προσθήκη αλατιού και τη βοήθεια του χρόνου, ο ανθότυρος σκληραίνει και χάνει υγρασία και ωριμάζει. Παράγεται απο μίγμα φρέσκου πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος.

Αποτελεί επιτραπέζιο τυρί το οποίο βρίσκει συχνά εφαρμογές στην μαγειρική, συνήθως ώς τριμμένο στα μακαρόνια.

Εχει μέγιστη υγρασία 65% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 60% επι ξηρού.