Έχοντας πίσω της οικογενειακή εμπειρία από το 1968 στη χονδρική τυριών, η γεωπόνος Ελπίδα Κακναβάτου αποφάσισε να κάνει το βήμα και να ανοίξει ένα μαγαζί-κελάρι με τα καλούδια των πολύχρονων προσωπικών της επαφών με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, σε τιμές φιλικές. Μέρες που είναι επιβάλλεται ένα πέρασμα από το φωτεινό και απλόχωρο κατάστημα Τυροκομικά Κακναβάτου στα σύνορα Αμαρουσίου-Μελισσίων για τις γιορτινές (και όχι μόνο) προμήθειες.
Διαβάστε τη συνέχεια
Αν την έχετε δοκιμάσει, θα συμφωνήσετε οτι είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά πιάτα τοπικής κουζίνας. Θέλει τον κόπο της και αυθεντικά κρητικά υλικά για να φέρει με αξιοπρέπεια το όνομά της. Εξαιρετική η ιδέα να την έχουμε ανά πάσα στιγμή στην κατάψυξη, είτε για ένα αξιοπρεπές απρογραμμάτιστο κέρασμα είτε γιατί μας ήρθε ξαφνικά να τσιμπήσουμε κάτι ιδιαίτερο χωρίς να «μπούμε στην κουζίνα». Η κατεψυγμένη κρεατότουρτα Χανίων από το εργαστήρι του Βολικάκη δεν απογοητεύει. Τη φτιάχνουν με χωριάτικη ζύμη, φρέσκο αρνίσιο κρέας, πηκτόγαλο, ανθότυρο και δυόσμο. Τη βάζετε κατ” ευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο και σε 30′ περίπου έχετε έτοιμο ένα σπιτικό έδεσμα. Η ζύμη είναι τραγανή και νόστιμη, η γέμιση με ψιλοκομμένο κρέας και ανθότυρο αυθεντική και το τελικό αποτέλεσμα γνήσια κρητικό. Τη βρήκαμε στο κατάστημα τυροκομικών Κακναβάτου στη Λεωφόρο Πεντέλης 126 στο Μαρούσι τηλ. 210 3426307, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα κρητικά προιόντα κατάψυξης.
http://www.athinorama.gr/umami/market/editorschoice/?edtId=23202